Αν υπήρχε ποτέ κάποια εφαρμογή 3D cad που θα μπορούσε να συγκριθεί με λείο, μεταξένιο λιωμένο βούτυρο, TinkerCAD θα ήταν το ένα. Αν δεν το έχετε ζήσει ακόμα, πρέπει. Απλά πρέπει. Η εφαρμογή τρισδιάστατης μοντελοποίησης στον ιστό κυκλοφορεί με μια νέα έκδοση και είναι σχεδόν όλα όσα θα θέλατε και περιμένετε σε μια εύχρηστη εφαρμογή τρισδιάστατης μοντελοποίησης. Και από την εμφάνισή του, έχουν θέσει τα θεμέλια για τις τρισδιάστατες εφαρμογές.

Tinkercad

Η πρώτη έκδοση του Tinkercad ήταν καταπληκτική. Αυτό, ακόμα περισσότερο. Η ομορφιά του Tinkercad είναι, όχι μόνο ότι είναι μια αποκριτική εφαρμογή 3D που βασίζεται στον ιστό, αλλά έχει τη βασική λειτουργικότητα που θα βρείτε σε άλλες εφαρμογές 3D. Ιδιαίτερα, πώς αλληλεπιδράτε με τη γεωμετρία. Από πολλές απόψεις, είναι καλύτερο. Είναι σίγουρα πιο ομαλό και πιο απλό, σε σημείο που αναρωτιέμαι γιατί άλλα λογισμικά τρισδιάστατης μοντελοποίησης είναι τόσο περίπλοκα. Έχετε βασικά σχήματα και κίνηση drag & drop με εξαιρετικά ομαλό έλεγχο. Η αλληλεπίδραση αντικειμένων είναι όμορφη. Κάθε αντικείμενο έχει σημεία ελέγχου για προσαρμογή του μεγέθους και του προσανατολισμού, καθώς και κουμπώνει και κλιμακώνεται με τη χρήση του πλήκτρου SHIFT. Είναι αρκετά απλό για αρχάριους μοντελιστές με αρκετά ώστε να κρατούν το ενδιαφέρον του προχωρημένου μοντελιστή.

Έχουν μεγαλύτερη εστίαση στις δυνατότητες εκτύπωσης 3D με τη δυνατότητα να στείλουν αμέσως το μοντέλο σας στο Shapeways, στο imaterialise ή στο Ponoko. Έχετε επίσης τη δυνατότητα να κατεβάσετε το .stl για να εκτυπώσετε ή να τροποποιήσετε μόνοι σας.

Ωστόσο, όσο λειτουργικό και αν είναι, υπάρχουν περισσότερες δυνατότητες που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει. Τα πράγματα που θα ήθελα να δω είναι μενού περιβάλλοντος, τροποποιητές γεωμετρίας (όπως φιλέτα, λοξότμητες κ.λπ.), έλεγχοι επιφάνειας και εξαγωγή. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι εξετάζουν χαρακτηριστικά όπως αυτό και πολλά άλλα για να ευχαριστήσουν και να εκπλήξουν τις αισθήσεις μας για το 3D. Θα εκπλαγώ επίσης αν τα καταφέρουν τον υπόλοιπο χρόνο χωρίς να αποκτηθούν. Οπωσδηποτε, δοκίμασε το.

Μουσικός

Ο Josh είναι ιδρυτής και συντάκτης στο SolidSmack.com, ιδρυτής στην Aimsift Inc. και συνιδρυτής της EvD Media. Ασχολείται με τη μηχανική, το σχεδιασμό, την απεικόνιση, την τεχνολογία που το κάνει να συμβεί και το περιεχόμενο που αναπτύχθηκε γύρω από αυτό. Είναι πιστοποιημένος επαγγελματίας του SolidWorks και υπερέχει στο να πέφτει αμήχανα.